2 grudnia 2014

Wege Życie. Robiłyśmy kiszonki by się wzmocnić na zimę.


Na dzisiejszych warsztatach Małgosi "Wege Życie" robiłyśmy szybkie kiszonki. W ruch poszły tarki, miski, noże. Kroiłyśmy, tarkowałyśmy, szatkowałyśmy warzywa ( kapustę pekińską, marchewkę, por, seler, pietruszkę, natkę). Dodałyśmy pieprz, sól, kurkumę, kminek. Wszystko to wymieszałyśmy, włożyłyśmy do słoików ,postawiłyśmy przykryte ściereczką, w ciepłym miejscu i czekamy...
Przy okazji krojenia nie obyło się bez podjadania. Na zdrowie:)
Ciekawe jakie pyszne rzeczy pod okiem Małgosi będziemy robić za tydzień?

Kolejne warsztaty Wege Życie już za tydzień, we wtorek 9 grudnia o godz. 12:30.

Trwają zapisy!

 Zapraszamy:)